Pierogi robione na miejscu
Pierogi to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni polskiej (choć sam koncept zamykania farszu w kawałku elastycznego ciasta pochodzi z Chin). Obcokrajowcy odwiedzający nasz kraj nie mogą się nadziwić niezwykłości tego prostego dania. Zaletą pierogów jest różnorodność. Można je wypełnić różnymi rodzajami farszu i podawać zarówno na słodko, jak i na słono, w wersji deserowej (z owocami) i obiadowej (z mięsem). To również danie, które z przyjemnością wybierają wegetarianie.
Nasza restauracja to również… pierogarnia. Serwowane przez nas pierogi są robione na miejscu, co gwarantuje ich domowy smak i świeżość. Oferujemy Państwu przede wszystkim pierogi ruskie i z mięsem – to dwa rodzaje cieszące się największą popularnością. Zwolennikom ostrych i oryginalnych smaków polecamy autorskie pierogi gyros. Nasze pierogi serwujemy w porcjach po 7 sztuk, z wody lub dodatkowo smażone i podajemy ze świeżymi surówkami.
Pierogarnia
Wybierz i zamów coś dla siebie
Pierogi z własnej garmażerki | |
Pierogi ruskie 7 szt. + surówka | 28 zł |
Pierogi z mięsem 7 sztuk + surówka | 30 zł |
Pierogi gyros 7 sztuk + surówka | 32 zł |
Pierogi z serem i śmietaną na słodko 7 sztuk | 28 zł |
Pierogi podawane są z surówką. Smażone lub z wody.